Biserica Neagra

Biserica Neagra reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai importante obiective din Brasov. Este o constructie impresionanta in stil gotic, ce dateaza din secolul XV, are aproximativ 90 de metri lungime, 38 de metri latime si 49 inaltime. Biserica a fost initial catolica, si se numea Biserica Sfanta Marie. A fost partial distrusa de un inceindiu in 1689, cand a primit numele actual. A fost refacuta de niste muncitori adusi din orasul Danzig, deoarece mesterii romani nu mai stiau sa inchida bolti atat de mari. 

Noile bolti insa nu mai sunt in stil gotic ci in stil baroc. Renovarea bisericii dupa incendiu a durat aproximativ 100 de ani,primind numele de Biserica Neagra din cauza peretilor exteriori innegriti de fum. Detine cea mai mare orga mecanica  Buchholz  din Sud-Estul Europei, avand 3993 de tuburi si 76 de registre, care produce un sunet impresionant pentru orice iubitor de muzica. Este faimoasa si datorita clopotului de 6 tone construit din bronz care se afla in clopotnita si datorita faimoasei colectie de covoare orientale, cea mai mare din Romania. 

Detine si piese de mobilier si obiecte de cult extrem de valoroase, spre exemplu cristelnita de Bronx donata de catre parohul Johannes Reudel in 1472. De asemenea pe pridvorul sudic se afla o picture construita in 1476 ce contine insemnele regelui Matei Corvin si a sotiei sale Beatrice de Napoli-Aragon. Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care vi le poate oferi aceasta constructive grandioasa. Biserica Neagra reprezinta un simbol pentru Brasov si orice persoana care ajunge in aceste locuri ar trebui sa viziteze acest monument impresionant.

location
Biserica Neagra

Curtea Johannes Honterus, nr.2

Zona: Brasov
Telefon: 0268511830
Program: L-S 10-17

Harta: Biserica Neagra

Comentariile turistilor

Obiective Turistice in apropriere


Turnul Negru

Inalt de peste 11 metri, Turnul Negru reprezinta unul dintre


Muzeul Casa Muresenilor

Infiintat in anul 1968 ca urmare a unei donatii a familiei M


Pietrele lui Solomon

Situat in afara cetatii Brasovului, inspre zona montana in r


Bastionul Tesatorilor

Atestat documentar din anul 1522 Bastionul Tesatorilor este

În curs de procesare...