Sinaia

Atractii turistice in Sinaia

Capitală monarhică în timpul verii, Sinaia este proprietara multor destinaţii turistice a căror istorie şi frumuseţe se împletesc în mod fericit pentru a oferi una dintre cele mai intense experienţe de călătorie. Pe acest site puteţi găsi o listă cu cele mai interesante obiective turistice Sinaia, utilă pentru cei care doresc să îşi ofere o experienţă de neuitat în acest oraş istoric.

Sinaia - rafinament regal, splendoare naturală

Aşezat adânc în splendoarea sălbatică a Carpaţilor, oraşul Sinaia se naşte împrumutând numele mănăstirii Sinaia, inspirată din călătoria nobilului Mihail Cantacuzino la Muntele Sinai. Frumuseţea acestui loc îl determină pe regele Carol I să construiască aici reşedinţa regală de vară, castelul Peleş, cea mai importantă atracţie turistică a oraşului. Cu timpul, totul a devenit regal în Sinaia.

Castelul Peleş este muzeul cu răspuns pentru orice pasiune; aici pot fi vizitate Biblioteca regală, Sălile de arme, Sala de muzică, Sala de teatru şi alte locaţii cu arhitectură şi artă decorativă inspirată. Alături, Pelişorul, construit după principiile inovative ale Art Nouveau şi purtând amprenta reginei Maria, care semnează celebra cameră de aur, a fost conceput ca reşedinţă a principilor moştenitori. Mănăstirea Sinaia, cu cele două secţiuni istorice şi muzeul religios, este exemplul admirabil de împletire a noului cu istoria, casa primei Biblii printate în Romania şi, prin colecţia de icoane, mărturie a excelenţei în arta religioasă.

Cazinoul din Sinaia, construit după modelul cazinoului din Monte Carlo este, acum şi atunci, locul preferat pentru importante evenimente politice şi culturale, iar casa memorială George Enescu şi vila Iorga dovedesc importanta afluenţă culturală de care se bucura oraşul. În Sinaia, arhitectura urbană complimentează în valoare arhitectura naturii: parcul Dimitrie Ghica este casa muzeului Rezervaţiei Bucegi şi gazda festivalurilor oraşului. Stâncile "Franz Joseph" fac obiectul atracţiei turistice datorită amenajării lor precise, iar Stânca "Ana" mai păstrează urmele unor vechi icoane murale şi spiritualitatea generată de pustnicul care o locuia.

Sinaia deţine şi o importantă colecţie de peste 40 de specii de orhidee endemice, patronate de Clubul Român al Iubitorilor de Orhidee şi este casa unor importante specii de floră protejate prin lege. Sinaia oferă celor îndrăgostiţi de sport cele mai interesante pârtii de ski şi trasee alpine, fiind casa celui mai înalt vârf din România, dar şi gazda manifestării sculpturale a naturii, prin cele două curiozităţi "statuare", Babele şi Sfinxul. Nu ezitati si cititi cu atentie descrierile facute de noi pentru obiective turistice Sinaia.

Cu siguranta veti lua urmatorul tren spre aceasta statiune montana deosebita!


Castelul Peleş

Cu deosebită valoare istorică şi artistică, având


Cazino Sinaia

Cazinoul Sinaia, construit după modelul cazinoului din Mont


"Luminişul" muzical - Casa Memorială George Enescu

Fiecare artist are, în destinul său extraordinar, un


Gara regală Sinaia

Sinaia este singurul oraş din România şi unul din pu


Mănăstirea Sinaia

Rezultat al unei evoluţii de peste trei secole, mănăstire


Parcul Ghica şi Muzeul Rezervaţiei Bucegi

Site-ul nostru vă oferă o incursiune singulară în u


Castelul Pelisor

Parte integrată ansamblului arhitectural al Casei Regale, C


Poiana Stânei Regale

Cunoscută pentru peisajele minunate pe care le oferă (Masi

În curs de procesare...